2012. március 31., szombat

Fűszer



Tegnap elvetettem fűszer magokat. Kétféle bazsalikom, zsálya, rozmaring, koriander. Az erkélyen szeretném, ha életben maradnának. :)  Majd meglátjuk!

3 megjegyzés:

  1. Hű,azt a sárkányt de jó nyomon követni!
    A zsálya évelő növény,ha kibújik, fejlődik tedd egy nagyobb cserépbe és nyugodtan hagyd kint télire is.Szerintem jövőre lesz igazán sok finom illatú levél rajta,a bazsalikom egynyári,vigyázz ne tépd le az összes levelet,mert a gyökér azon keresztül él. Majd virágzik és a magokat kiszárítva jövőre is elteheted.A rozmaring pokoli macerás növény,előnye,hogy szintén évelő. Nekem első évben csupán alíg 10 cm-es pár apró hajtás nőtt,áttelelés után aztán tavaly több 20 cm-es szárat hozott.Hihetetlen illatuk van,marokszám használom húst sütni,pácolni.Csak azért írtam ilyen hosszan róluk,mert félő,hogy elmegy tőle a kedved,tényleg türelem és kitartás kell hozzájuk.De egyikhez sem lesz elég ez a kis pohárka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egész onnan indult ki, hogy amiket a bevásároló központokban vettem, azok nem maradtak meg. Aztán gondoltam, hogy megpróbálom magról, persze szétnéztem a neten, hogy mi várható. Ugy gondoltam, hogy mindet átteszem majd cserépbe, ha már valami mutatkozik rajtuk egyáltalán. Remélem lesz belőle valami, a türelmem végtelen! :) (Pont mint a sárkánnyal!) :))

      Törlés
  2. Igen,a bevásárlóközpontban én is vettem chilit,sok most piros paprikával és sok virággal.Sajnos minden,de minden növényt nagyon megviseli az új helyre való költöztetés és valóban a megoldás a saját környezetben nevelés.

    VálaszTörlés