2012. november 16., péntek

Madeleine

Stahl Judit receptje alapján:

10 dkg vaj, 10 dkg finomliszt, egy csipet só, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja. Sütő 195 fok, gáz 5-ös fokozat.

A sima - nem szilikonos formát bekenjük olvasztott vajjal és a hűtőbe rakjuk.

A tésztához a vajat felolvasztjuk, a lisztet összekeverjük a sóval, robotgéppel habosra keverjük a tojást és cukrot. Belereszeljük a citrom héját, beleforgatjuk a lisztet, és óvatosan hozzákeverjük az olvasztott vajat.

A kész tésztát 10 percre a hütőbe tesszük, hogy egy kicsit megdermedjen, majd a felét arányosan elosztjuk a forma mélyedéseibe és 10-15 perc alatt megsütjük. Után megsütjük a maradék tésztát, amit addig a hütőben tárolunk. 18 sütemény lesz belőle.

Az én sütőmben legközelebb kisebbre kell állítani a hőfokot, mert hamar megbarnult a süti, pedig nem szabad barnulnia, szép világos színűnek kell lennie. És nekem 19 darab lett!

Nem baj, kicsit barna, kicsit roggyant, de a mienk. Az imént készült el, már a fele hibádzik! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése